İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, rejim karşıtı Halkın Mücahitleri Örgütü'ne (HMÖ) bağlı İran Ulusal Direniş Konseyi'nin Paris'te düzenlendiği toplantıya ilişkin protestonun Mısır temsilcisine iletildiği kaydedildi.
Açıklamada, Kahire yönetiminin bu girişiminin İran'ın "içişlerine açık bir müdahale" olduğu ifade edilerek kınandığı belirtildi.
Halkın Mücahitleri’ne bağlı kuruluşun 9 Temmuz'da Paris'te düzenlediği etkinliğine katılanlar arasında Suudi Arabistan Prensi Türki el Faysal da bulunuyordu. Fransa'nın etkinliğe izin vermesine tepki gösteren Tahran yönetimi, Fransa'nın Tahran Büyükelçisi François Senmo'yu da Dışişleri Bakanlığına çağırarak itirazlarını iletmişti.
İran'dan Mısır'a çok sert tepki
İran muhalefetinin Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlediği toplantıya bazı Mısırlı milletvekillerinin de katılması nedeniyle Kahire yönetiminin İran'daki çıkarlarını koruyan temsilcisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.
14 Temmuz 2016 Perşembe 11:24
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol