Dışı karpuz içi kavun peki tadı...

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin en meşhur sebzesi olan şelengonun sezonu başladı. Yılın ilk ürünü kilosu 5 TL'den satışa çıkarıldı.

Dışı karpuz içi kavun peki tadı...

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin en meşhur sebzesi olan şelengonun sezonu başladı. Yılın ilk ürünü kilosu 5 TL'den satışa çıkarıldı.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 16:06
Dışı karpuz içi kavun peki tadı...

Yapı itibarıyla dış görünüşü ile karpuzu, iç görüntüsü ise kavunu andıran, tadı salatalığa benzeyen şelengo, Türkiye'de sadece Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yetişiyor.

5 LİRAYA SATILIYOR

Endemik meyve sebzelerden şelengonun sezonu 5 TL'den açıldı.

Tarlada toplandıktan sonraki 2-3 gün içerisinde tüketilmesi gereken şelengonun, salatası, turşusu, dolması ve cacığı yapılırken, elde meyve gibi günün 3 öğününde de tüketiliyor.

SEVENİ ÇOK

Sezonun ilk ürünü ile tezgahlar dolarken, bölge insanını da yoğun ilgisini görüyor.

Anahtar Kelimeler:
Şanlıurfaşelengo
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol