Evde kolay ve nefis kandil simidi tarifi: Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır, tarifi nedir?
Evde kolay ve nefis kandil simidi tarifi: Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır, tarifi nedir?
Müslümanlar için merakla bekledikleri Regaip Kandili günü geldi çattı. İslam ülkelerinde Miladi takvime göre 3 Şubat Perşembe günü Kandil olarak kutlanacak. Regaip Kandilinde Müslümanların birbiriyle selamlaşması ve kandil hatırına hem birbirlerine hem de ihtiyaç sahiplerine bir şeyler dağıtması oldukça yaygın bir gelecek. Regaip kandilinde komşularına ve ihtiyaç sahiplerine kandil simidi dağıtmak isteyenler kolay ve nefis kandil simidi tariflerini araştırıyor. İşte Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi ve yapılışı
KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine),
150 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağı,
2 çorba kaşığı yoğurt,
3 çorba kaşığı çörek otu,veya susam
2 çorba kaşığı toz şeker,
2 tatlı kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı sirke,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un.
Hazırlanışı
Bir kabın içine yumurtaları, yoğurdu, eritip ılıttığımız yağı, sirkeyi, şekeri, sıvı yağı, tuzu iyice çırpalım. İçine kabartma tozunu, mahlebi ve azar azar unu ekleyelim ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurdan küçük yumurta iriliğinde parçalar alıp yuvarlayarak simit şekli verelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörekotu serpip önceden ısıtılmış 190 ° ısılı fırında simitlerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirelim ve hemen fırından çıkaralım.
NOT: Simitleri hemen fırından almazsak çıtırlıklarını kaybederler.
Sıra geldi şekil vermeye, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak kalınlığında 10'ar cm şeklinde şeritler hazırlayın. Bu şeritleri iki ucundan birleştirin ve birleşme yerlerini de tezgahta bastırarak yuvarlamak suretiyle kaybedin.
Elde ettiğiniz küçük simitleri önce yumurta akına sonra da ister çörek otu, ister susama batırın. Hazırladığınız simitleri tepsiye dizin. Simitleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17 dakika civarında pişirin.
Simitler ilk etapta yumuşak olabilir rengi döndükten sonra fırından alın aksi takdirde yanar ve kurur. Simitler dinlendikçe sertleşecek ve kıyır kıvamına gelecektir.
Afiyet Olsun...
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Evde kolay ve nefis kandil simidi tarifi: Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır, tarifi nedir?
Müslümanlar için merakla bekledikleri Regaip Kandili günü geldi çattı. İslam ülkelerinde Miladi takvime göre 3 Şubat Perşembe günü Kandil olarak kutlanacak. Regaip Kandilinde Müslümanların birbiriyle selamlaşması ve kandil hatırına hem birbirlerine hem de ihtiyaç sahiplerine bir şeyler dağıtması oldukça yaygın bir gelecek. Regaip kandilinde komşularına ve ihtiyaç sahiplerine kandil simidi dağıtmak isteyenler kolay ve nefis kandil simidi tariflerini araştırıyor. İşte Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi ve yapılışı
KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR? Malzemeler 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine), 150 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin 1 çay bardağı sıvı yağı, 2 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı çörek otu,veya susam 2 çorba kaşığı toz şeker, 2 tatlı kaşığı mahlep 2 çorba kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un.
Hazırlanışı Bir kabın içine yumurtaları, yoğurdu, eritip ılıttığımız yağı, sirkeyi, şekeri, sıvı yağı, tuzu iyice çırpalım. İçine kabartma tozunu, mahlebi ve azar azar unu ekleyelim ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurdan küçük yumurta iriliğinde parçalar alıp yuvarlayarak simit şekli verelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörekotu serpip önceden ısıtılmış 190 ° ısılı fırında simitlerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirelim ve hemen fırından çıkaralım. NOT: Simitleri hemen fırından almazsak çıtırlıklarını kaybederler.
Sıra geldi şekil vermeye, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak kalınlığında 10'ar cm şeklinde şeritler hazırlayın. Bu şeritleri iki ucundan birleştirin ve birleşme yerlerini de tezgahta bastırarak yuvarlamak suretiyle kaybedin. Elde ettiğiniz küçük simitleri önce yumurta akına sonra da ister çörek otu, ister susama batırın. Hazırladığınız simitleri tepsiye dizin. Simitleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17 dakika civarında pişirin. Simitler ilk etapta yumuşak olabilir rengi döndükten sonra fırından alın aksi takdirde yanar ve kurur. Simitler dinlendikçe sertleşecek ve kıyır kıvamına gelecektir. Afiyet Olsun...
Oluşturulma Tarihi: 2 Şubat 2022, Çarşamba 15:18